trešdiena, 2012. gada 14. marts

Kā notiek seminārs par KOUČINGU?

RigaBrain koučinga SaRunu vakars koučinga nedēļas ietvaros 
2012.gada 7.februārī.




Klasiskais variants, kā pirmo reizi dzirdēt vārdu "koučings" un iepazīt tā saturu, lielākā daļā gadījumu ir IZLASĪJU. Lieliski, ja tā ir kāda grāmata vai biezos vākos iesiets žurnāls, sliktāk jau, ja tas ir kaut kas internetā publicēts. Kāpēc sliktāk? Tā vienkāršā iemesla dēļ, ka šis vārds interneta komentāros tiek nonēsāts un novazāts ar vislielāko aizrautību, nemaz nepievēršot uzmanību tā saturam. Un nereti šo komentāru ietekmē pirmais iespaids par izaugsmes veicināšanu jeb koučingu rodas ne tas labākais.

Vēl viens variants, kā iepazīt šo vārdu un tā saturu ir  MANS PAZIŅA PASTĀSTĪJA. Šajos gadījumos nākas par šo vai jebkādu citu lietu iegūt priekšstatu tikai un vienīgi caur paziņas skatu prizmu. Tomēr jebkurā gadījumā pazīstama cilvēka viedoklis noteikti var sniegt šajā procesā daudz draudzīgāku un saprotamāku skatījumu.

Tomēr vislabākais veids, kā iepazīt izaugsmes veicināšanu/koučingu un izaugsmes trenerus jeb koučus, ir apmeklēt kādu no to vadītajiem SEMINĀRIEM. Tā, piemēram, februāri 2012.gada koučinga nedēļas ietvaros,   sadarbībā ar RigaBrain tika organizēts koučinga SaRunu vakars. Apmeklētāju interese bija tik liela, ka nācās atteikt dalību, jo bija risks, ka telpā vienkārši visiem nepietiks vietas.
Šādos un līdzīgos semināros izaugsmes treneri/kouči parasti iepazīstina klausītājus ar koučinga pamatprincipiem un ļauj izjust uz savas ādas kādu no koučinga metodēm t.s. aklajā koučinga sesijā (tad, kad koučs uzdod jautājumu, bet nedzird atbildi). Ikvienam no seminārā apmeklētājam ir iespēja uzdot sevi interesējošu jautājumu. Vai pat pieteikties uz demo sesjiu- kā tas notika vienā no semināriem, kad viena no apmeklētājām bija gatava būt par kouča klientu uz 15 minūtēm visas auditorijas priekšā. Paldies šai drosmīgajai meitenei!
Semināri parasti ir interaktīvi- liela daļa darba ir jāpaveic semināra dalībniekiem pašiem- tā nav vienkārša sēdēšana un informācijas pierakstīšana. Nereti notiek pārvietošanās telpā vai kādas fiziskas aktivitātes. Semināra nobeigumā tā vadītāji dalās ar kādu stāstu- tā ir kā īpaša dāvana ar kuras palīdzību var atsaukt atmiņā seminārā iegūtās atziņas arī pēc tā beigām. Spriežot pēc apmeklētāju atsauksmēm, seminārā iekustinātās domas turpina savu darbu un sniedz savu ieguvumu vēl ilgi pēc semināra beigām. Tas noteikti ir to vērts!

Ak, jā ir vēl kāds labāks veids, kā iepazīt koučingu! Tas ir PERSONĪGI griezties pie kouča ar lūgumu: "Es gribu zināt, kā tas ir," un visticamāk, ka izdosies vienoties uz abpusēji izdevīgiem  sadarbības noteikumiem. Jo koučings ir par sadarbību gan citu starpā, gan arī pašam ar sevi...SEVIS PAŠA IZAUGSMEI. Visvienkāršākais variants ir iepazīt šo procesu ar skype palīdzību. Kā tas notiek? Ieskaties šeit!  Ar mani sazināties var uzrakstot šeit.

Uz tikšanos pārmaiņu ceļā!

Paldies RigaBrain komandai par sadarbību un kolēģei Elitai Kazainei par kopdarbu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru