ceturtdiena, 2015. gada 30. jūlijs

Mainam bēdas pret prieku!

Vietu, kur dzīvoju varētu saukt par mežu, ja vien tas nebūtu privātmāju rajons ;). Sēta pilna ne tikai augļu un košumkrūmiem, bet arī riktīgiem meža kokiem. Par to gan jāsaka paldies iepriekšējiem mājas saimniekiem, kuri stādījuši uz nebēdu (jeb varbūt nav rāvuši ārā to, kas ieaudzies). Kastaņkoki, bērzi, kļavas, liepas, lazdas, pīlādži- parādi man vēl kādu māju, kuras sētā šie visi sadzīvo ar ābelēm, ķiršiem, bumbieriem, plūmēm, ceriņiem un jasmīniem. Uh! Koki un krūmi aug ņigu-ņegu un laiku pa laikam nākas pieņemt lēmumu kādu zaru apzāģēt vai nīkuļojošo pavisam izcelt. Lai cik ar prātu tas nebūtu saprotams, tomēr bēdājos par katru reizi, kad nākas kam dzīvam ķerties klāt. Pat tad, ja tā ir galotnes apzāģēšana kādam augstumaugstam ķirsim. 

Dikti bēdīga man sanāca viena no jūlija nedēļas nogalēm- pie sētas raženi ziedošajai liepai tika pamatīgi apzāģēti zari. Nu...ļoti pamatīgi. Vakarā, skatoties uz "bēdu leju" bezspēcīgi dusmojos un pat apraudājos, bet no rīta... nolēmu, ka ir kaut kas jāmaina un saucu palīgā tēju lasītājus. Ilgi nebija jāgaida: saņēmu ne tikai solījumus ierasties, bet arī ideju, ko vēl var iesākt ar liepziedu pilnajiem zariem- varot tak siet arī pirtsslotas!

Draugi un paziņas ieradās viens pēc otra gan ar saviem, gan lienētiem auto. Sarunājoties ar liepziedu lasītājiem, apjautu, ka pie tādas bagātības nemaz nav tik viegli tikt. Mūsu liepa bija kā glābiņš diviem savstarpēji nepazīstamiem cilvēkiem, kuri līdz tam bija liepziedus lasījuši kur citur- vietā, kur šogad liepas nozāģētas un izrautas ar visām saknēm, apvienojot lauksaimniecības zemes. Reizēm tā bagātība, kas blakus, šķiet tik pašsaprotama :).

Manu bēdu transformācijas rezultāts:
- 4 auto tika pie pirtslotu pilniem bagāžniekiem;
- 1 ķocis, 1 spainis un 2 lielizmēra maisiņi tika piepildīti ar liepziediem;
- mūsu veranda un mēs paši tikām pie žūstošo liepziedu pirtslotu smaržuterapijas;
- dēls tika pie brangas citronmelisu slotas;
- mūsu saldumu krātuvē parādījās rūgtā šokolāde un saldās trifeles;
- sarunas, sarunas, sarunas....kuru rezultātā pieņēmu vēl kādu lēmumu:
- .....un pāris dienas vēlāk devos uz gongu meditāciju,

PALDIES visiem atsaucīgajiem (Inga, Māra, Zaiga, vēl viena Inga un vēl viena Māra)- jūs piešķīrāt jēgu tam, kas šķita zudis!

...arī skumji notikumi var tapt priecīgi, ja pieņem lēmumu un rīkojas. Kādu lēmumu šodien pieņemsi Tu? Lai izdodas papildināt savu saldo mirkļu bagāžu!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru