pirmdiena, 2011. gada 31. oktobris

OKTOBRIS. Riktīgs oktobris!



Es solīju, ka rakstīšu blogu. Nezinu, vai maz kāds pamanīja manu solījumu, bet kas solīts, solīts. Vienu reizi taču ir jāsāk izlikt ārā tas, ko manī ir pamanījies sabāzt šī gada OKTOBRIS.

Merilina Atkinsone
To, ka kaut kas tuvojas, sapratu mirklī, kad uzzināju, ka pie mums uz Rīgu brauc Merilina Atkinsone. Sava veida koučinga guru- kuras izveidotās Eriksona universitātes apmācību programmu esmu apguvusi arī es. Ievērtējot šo labo ziņu, atliku vēlmi pēc dzīļu koučinga, kuru Atkinsone šoruden piedāvāja Maskavā un pierakstījos uz  semināru “Brīvība mīlēt” tepat Rīgā. Vairāk par šo semināru skatīt šeit. Ja jau pieved klāt….nodomāju, ko nu vairs tiepties- ņemšu pretī to, ko dod. Nezināju, ka šī ņemšana pretī ar to nebeigsies.

Jans Jakobs Stams
Jau tuvojoties rudens pusei, uzzināju, ka Rīgā viesosies izcils sistēmiskā koučinga praktiķis Jans Jakobs Stams. Vairāk par šo semināru šeit. Biju pazīstama ar sistēmiskajiem izkārtojumiem, šad tad pat tos pielietojusi….bet nobijos no tā dziļuma, ko tās piedāvāja un tamdēļ nolēmu šogad iepauzēt. Sak, visu pamazām! Bet nekā nebija. Lai gan es pati uz šo semināru neaizgāju, tomēr izbaudīju tā augļus un vēl baudu tos joprojām. Lieta tāda, ka mani kolēģi, kurus es jau dēvēju par sistēmas skartajiem koučiem, ir tā “saviļņojušies” šī sistēmiskā semināra sakarā, ka man tiek t.s. “haļava” un es to atļaujos baudīt. Un atkal…es ņemu pretī to, ko dod.

Andžejs Reiters
Tāpat notika ar vēl vienu semināru- augusta beigās uzzināju, ka tepat blakus- burtiski man kaimiņos www.berghof.lv - semināru vadīs Andžejs Reiters. Vairāk par šo semināru šeit. Jau sen biju domājusi par iespēju ar viņu tikties….un zvaigznes sakrita tā….ka tas notika. Seminārs bija ….vienreizējs. Gan vide, gan saturs, gan semināra dalībnieki radīja neaizmirstamu un pilnu piedzīvojumu. Sākot semināru, Andžejs minēja to, ka šī gada OKTOBRIS ir viens varens oktobris, jo būs pilns ar jaunām garīgām atklāsmēm, enerģētiskiem piedzīvojumiem un informācijas pārbagātību. Andžejs brīdināja, ka, lai pieņemtu jaunās atklāsmes, pilnīgi iespējams, būs jāatsakās no veciem uzskatiem….jo tikai tukšā krūzē kaut ko var ieliet, pilnā krūzē lietais iet pāri.

Džons Vitmors
Tāpēc mirklī, kad uzzināju, ka Rīgu apmeklē vēl viens koučinga guru- koaktīvā koučinga pamatlicējs Džons Vitmors, es vairs ne par ko nebrīnījos. Vairāk par šo semināru šeit. Vienkārši OKTOBRIS.

Var atļauties ticēt, var atļauties neticēt, bet tam, ka šī gada OKTOBRIS (kurš nu jau draud ievilkties arī novembrī, kad notiek iepriekš minētais M.Atkinsones seminārs un tam sekojošais  V.Kengas holotropās elpošanas treniņš.Vairāk par šo treniņu šeit.)…ir sašūpojis mani pamatīgi. Es to esmu izbaudījusi… un jau esmu sapratusi, ka ir lietas, no kurām ir vērts atteikties. Un tie ir vecie un ierobežojošie uzskati. Daļu no tiem esmu jau atstājusi un priecājos par katru jauno, kas nācis tā vietā.  Esmu sapratusi, ka no sistēmiskajiem izkārtojumiem NAV iemesla baidīties, jo tur darbojas kolektīvās zemapziņas spēki, kuru galvenais uzdevums ir nevis iznīcināt, bet gan turpināt. Tamdēļ baidīties NAV vērts. Viss, kas notiek sistēmiskajos izkārtojumos ir TURPINĀŠANAS vārdā.

Kā tas viss saistās ar manu mīļo koučingu? Vienkārši! Viens no Eriksona koučinga pamatprincipiem- PĀRMAIŅU pamatprincips- šī gada OKTOBRĪ ir kļuvis par vadmotīvu. Vairāk par Eriksona koučinga pamatprincipiem šeit.

Mans OKTOBRIS vēl joprojām turpinās. Skaisti.

p.s. Vai pieminēju, ka visi šie semināri notika (un vēl notiks) nepilna mēneša laikā? Andžejs Reiters- oktobra sākums. Jans Jakobs Stams- oktobra vidus. Džons Vitmors- oktobra beigas. Merilina Atkinsone – novembra sākums.

p.p.s. Reitera seminārs. Mirklis pēc piedošanas meditācijas. Viena no semināra dalībniecēm paņem savu mobilo un ar skaļu sajūsmas spiedzienu lasa īsziņu no kāda sev tuva cilvēka: “Piedod un paldies!” Pāris minūtes atpakaļ šī sieviete meditācijā bija “atlaidusi” enerģētisko saiti ar ….tieši ar šo cilvēku. Oktobris?

p.p.p.s. Kamēr mani kolēģi sēdēja Stamma seminārā, es sēdēju sastrēgumā…jo biju iecerējusi laikā tikt uz semināru, kuru vadīju pati. Semināra nosaukums bija…”Jūties iestrēgusi?” OKTOBRIS. :) :) :) 


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru