ceturtdiena, 2015. gada 23. aprīlis

Starptautiska kouču akreditācija. Kouču zināšanu novērtējuma tests.

Iepriekš rakstīju (skatīt šeit>>), ka man ir zināmā mērā noveicies, jo esmu ieguvusi gan eksāmena nokārtošanas pieredzi, gan pieredzi, kas notiek, kad eksāmenu nenokārto. Turpat rakstīju, ka neesmu eksāmenu kārtojusi atkāroti, bet tikai vienu reizi. Kāpēc tā? Izrādās, ja kārto eksāmenu valodā, kas nupat tikai ir piedzīvojusi savu tulkojumu (krievu valodā eksāmens tapa pieejams īsi pirms es to kārtoju), tad ir iespējams iegūt papildus bonusus- pieredzi, kuru citādi nebūtu pieejama. 

Tātad, atgriežoties pie mirkļa, kad ir aizpildītas kouču zināšanu novērtējuma testa atbildes, pārbaudītas šaubīgās un tuvojas jau testa kārtošanai atvēlētais laika beigas un ir jāspiež poga.


Spiežot pogu- „Iesniegt” es jutos pārliecināta, ka esmu nokārtojusi šo eksāmenu veiksmīgi. Tāmdēļ biju ārkārtīgi pārsteiga, redzot rezultātus- 64.52% , kas nozīmēja, ka esmu izkritusi. Izpētot sīkāk datus – ievēroju, ka 4.kompetenču sadaļa (palīdzība zināšanu iegūšanā un rezultātu sasniegšanā) ir ieguvusi tikai 20% pareizu atbilžu. Īpaši daudz nekavējoties sazinājos ar mentoru, lai uzjautātu viņa viedokli  par to, kā man vajadzētu strādāt, lai uzlabotu šo kompetenču daļu, jo manuprāt tas ir neiedodami zems rādītājs. Mentors bija pārsteigts par šādu eksāmena rezultātu un solīja padomāt. Nākamais loģiskais solis bija iegādāties atkārtotu iespēju kārtot šo eksāmenu, tomēr tajā mirklī nebiju tam gatava, jo man īsti nebija skaidrs, kādas ir manas kļūdas. 


Nolēmu šo jautājumu atlikt, līdz mirklim, kad būs vairāk skaidrības un vairāk laika. Pēc pāris nedēļām uzzināju, ka arī vienai citai manai kolēģei nav izdevies nokārtot šo eksāmenu ar tieši tikpat zemiem rādītājiem 4.kompetenču sadaļā. Šajā mirklī aizdomājos ka varbūt tā nav tikai mūsu problēma- un sazinājos ar Krievijas ICF nodaļu, lai uzzinātu, kā klājies viņiem. Pēc kāda laika arī Krievijas nodaļas pārstāvji apstiprināja līdzīgu tendenci- tie, kuri kārto eksāmenu krievu valodā izkrīt ar sliktu rādītāju 4.kompetenču grupā. Galu galā visiem iesaistoties, tika noskaidrots, ka sistēmā ir bijusi kļūda pareizo atbilžu uzskaitē un tieši 4.kompetenču grupā. Pusgadu pēc eksāmena kārtošanas saņēmu epastu ar atvainošanos un ziņu, ka esmu eksāmenu nokārtojusi ar rezultātu 84%. Lieki piebilst, ka arī mani kolēģi saņēma līdzīgu atvainošanos vēstuli un ziņu par koriģētajiem eksāmena rezultātiem.


Milzīgs paldies visiem, kuri atsaucās manam aicinājumam pārbaudīt šo testu un sniedza atbalstu! Es sajutu, kāda vērtība ir starptautiskai atbalstošai videi, kāda tā ir vērtība- būt ICF rindās! Milzīgs paldies maniem klientiem, kuri priecājās līdz ar mani. Milzīgs paldies manam mentoram par ieinteresētību šajā jautājumā. Paldies manai mazulītei, kura ļāva man oktobrī nokārtot šo eksāmenu un tikai tad piedzima. Un milzīgs paldies man pašai sev par izturību un pacietību!


Tagad esmu asociēts sertificēts koučs- koučs kurš ar koučingu nodarbojas profesionāli atbilstoši starptautiski atzītiem standartiem.

Visaktuālāko informāciju par kouču akreditāciju var iegūt, apmeklējot  www.coachfederation.org  , šajā rakstā aprakstītais ir balstīts uz 2015.gada aprīlī spēkā esošo informāciju.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru