piektdiena, 2011. gada 11. novembris

Irbeņu medības. Es izvēlos.



Šorīt Kurzemē bija salna. Ārā temperatūra kritās, bet manī tā rīkojas pretēji. Pamodos ar "pārmanipārbraucisautobuss" sajūtu. Iemērīju grādus un sapratu- visam jābūt līdzsvarā. Ja kaut kaur kaut kas krīt, tad kaut kur kaut kam ir jāceļās!
Tā vietā, lai rīkotos, kā "slimnieksparastais" es nolēmu iet veselības medībās. Laiks lielisks! Datums vienkārši apburošs. Un "omaditas" zeķes silda vareni. Manu veselīgo medību mērķis bija IRBENES. Kas tas tāds? Skatiet tālāk! Būs, būs lielāka skaidrība arī par tām.

DARĪT TO PAŠU, KO VIENMĒR UN SAGAIDĪT CITU REZULTĀTU? Kāpēc gan? Kaifīgāk taču ir darīt ko citu! PĀRMAIŅAS :)

Rudens salna Kurzemē
Tā nu es devos irbeņu medībās. Lai cik arī uzmanīgi nelūkotos pēc IRBENĒM, es visur sastapu vilkābeles. Skaistas un garrrdas pēc... vilka! Sveikas vilkābeles!

Vilkābeles pēc salnām kļūst saldas

Tad es pamanīju aronijas. Lai gan parasti tās ne pārāk mīlu (ja nu vienīgi iekš vīna), tad šoreiz tās bija TIK saldas, kā izrādīju tām dziļu cieņu un pieliecos pēc katras ogas. Starp citu, vai Jūs zinājāt, ka aronijām piemīt kaut kas tik netverams, kā spēja ražot elektrību? Pie mums, Aizputes "Serdē" vasarā mitinājās kāds beļģis, kurš pilnā nopietnībā pētīja šo augu tieši šāda mērķa vadīts. Un Aizputē aroniju...ir ka vai biezs!
Redz, viena no aronijām par izrādīto cieņu pat apraudājās.

Krūmos palikušās pēdējās aronijas

BAUDI PROCESU ARĪ TAD, JA TEV ŠĶIET, KA TAS TEVI NEVED PIE MĒRĶA! Kāpēc? Dzīve ir pārāk īsa, lai ceptos par to, kas nesanāk...Un kas zin, varbūt tieši apkārtceļos atklāaaasi tāaadas pērles t.i aronijas un vilkābeles, ka pat sapņos nebūs rādījies.

....un tad, kad jau pilnībā bija zudusi cerība...un es biju samierinājusies ar domu...ka IRBENES mani ir pametušas...ES TĀS PAMANĪJU! Urā! Manas medības vainagojās panākumiem.
Spainis ar irbenēm, vilkābelēm, aronijām un mežrozītēm "klasiskajām" tagad stāv manā virtuvē un priecē aci.

Irbenes droši var ēst- salnas ir bijušas!

Kas ir IRBENE? Vai esat dzirdējuši vārdu- калина? Es biju dzirdējusi gan. Tikai nezinu, kāpēc, biju iedomājusi, ka tas ir kāds aveņu paveids. Tā domāju tik ilgi, kamēr netiku laipni stādīta priekšā šim krūmam. Mēs iepazināmies. No sākuma bijām vienkārši paziņas. Bet nu jau esam kļuvušas par draudzenēm. Dikti jau veselīga šī draudzība sanākusi. C vitamīns tajā esot vairāk kā avenēs. Un spriežot pēc tā, cik ātri mani bērni un es tikām galā ar iepriekšējo '"pārmanipārbraucisautobuss" sajūtu, šķiet ka par to C vitamīnu nav melots ne nieka.
IESAKU!
Irbenes ir īpaši vērtīgs C vitamīna avots.

Ah, jā...KURŠ TEICA, KA NOVEMBRIS IR DRŪMS????? Jau kuro reizi šogad pieķeru sevi pie domas, ka lepojos ar Latvijas novembri :)

Es izvēlējos būt vesela par spīti "pārmanipārbraucisautobuss" sajūtai un tam, ko rādīja termometrs. Nez, ko būtu piedzīvojusi, ja izvēlētos būt "slimnieksklasiskais" un nekustēt ne no vietas. Jebkurā gadījumā tā, kas izvēlējās, biju ES. Es izvēlējos, darīju un piedzīvoju vienu no skaistākajām novembra dienām.

KO IZVĒLIES TU?

2 komentāri:

  1. Druīdi gatavoja irbeņu vīnu, ko uzskatīja par sevišķu, maģisku spēku apveltītu.

    AtbildētDzēst
  2. Par to vīnu ,tas ir interesanti vajadzēs pamēģināt

    AtbildētDzēst