svētdiena, 2017. gada 4. jūnijs

Kad vajadzība sakrīt ar to, kas dabonams. Par Helsus.


Šogad (2017.gads) maijā daudz labu lietu notikušas ar mani. Esmu iepazinusies ar varen daudz interesantiem ļaudīm. Un atklājusi sev līdz šim it kā jau zināmu personību veikumus. Liels nopelns šajā visā ir arī festivālam Helsus. Tā arī nemaz nebūtu uzzinājusi par šo pasākumu, ja vien nebūtu viena mana draudzene, kurai pēkšņi uznāca vajadzība pēc šamaņu bungām. Ziniet, reizēm tā notiek. Vajag un viss! Un vistrakāk, kad tas vajag sakrīt ar to, ka tepat jau tas ir dabonams. Tā arī notika ar manu draudzeni. Viņa tika pie šamaņu bungām, bet es- pie informācijas, ka ir tāds festivāls Helsus, kurā piedalās arī šo bungu gatavotāji. Man vajadzēja tikai dažas sekundes, lai saprastu, ka man vajag būt šajā festivālā. Tā bija vēl ziema. Uzrakstīju organizatoriem e-vēstuli un burtiski pāris minūtēs saņēmu atbildi. Eu, vēl viens apstiprinājums tam, ka man tur jābūt! Gan jau esat piedzīvojuši to sajūtu, kad trāpies notikumu plūsmā...un viss notiek it kā pats no sevis. Pats no sevis ar mani notika viss, kas nepieciešams šim festivālam. Gan telts, gan makten lielais baneris, gan vīra lēmums man palīdzēt ar visu šo lietu sakārtošanu. Pat krēsli, kurus iegādāju dienu pirms pasākuma, mani vienkārši veikalā sagaidīja. Notikumu plūsma.



Viss, gan komunikācija pirms pasākuma, gan organizatorisko jautājumu risinājumi, gan cilvēki pašā festivālā bija viens vienīgs baudījums. Ko tādu atceros piedzīvojam gadus 4 atpakaļ, viesojoties ekokopienā Findhornā (lasīt šeit>>). Cilvēku atvērtība un cilvēciskums. Nesteidzība un miers. Cieņa vienam pret otru. Vēlme iepazīties un dalīties. 



Es biju nolēmusi šajā festivālā iepazīstināt apmeklētājus ar meditāciju, eneagrammu un Transformācijas spēli, pēdējās divas opcijās izmantojot sev tik zināmo un mīļo koučinga pieeju. Man pašai koučings šķita jau tik "zināms", ka vienu pašu to jau nu gan neviens negribēs iepazīt. Tomēr patīkami vīlos, jo bija cilvēki, kas tieši par to interesējās. Varētu pat teikt, ka kopš seniem laikiem varēju izbaudīt patiesu un mērķtiecīgu cilvēku interesi par šo tēmu. Prieks. 

Tikos ar ļoti daudziem paziņām. Tais nedaudzajos mirkļos, kad izdevās pastaigāt pa Pasta salu, nemitīgi sveicinājos ar jau sen zināmiem vai nesen iepazītiem paziņām. Vienu mirkli pat pārņēma sajūta-"VissFeisbuksAtrodasŠeit" :). Gana daudz paziņu atnāca pie manis mērķtiecīgi gan izmēģināt kādu no maniem piedāvājumiem, gan vienkārši tāpat- apsveicināties. Tāda māju sajūta. Godīgi.

Paldies visiem, kas palīdzēja ko tādu radīt!



Tīri praktiskas lietas:

  • dalības izmaksas atkarīgas no vēlmju lieluma. Pats optimālākais variants pieejams par 30 eur. Tas ietvēra sevī  3x3m lielas telts vietu Pasta salā, Jelgavā un izcilu sadarbību ar pasākuma organizatoriem.
  • dalībnieku uzstādīšanās un novākšanās tika ļoti labi organizēta, iepriekš dalībniekiem piefiksējot savas spējas un iespējas ierasties noteiktā laikā pie ieejas Pasta salā.
  • no karstās saules lieliski glābj telts, no slāpēm- līdzpaņemtie ūdens krājumi.
  • ideāla lieta ir baneris un nelielas informatīvas skrejlapas- palīdz gan atpazīt pakalpojuma sniedzēju tā zinātājiem, gan popularizēt to nezinātājiem.
  • lieliski, ja teltī esat vismaz 2 dalībnieki. Esmu bezgala pateicīga vīram, kurš piekrita man palīdzēt šajās divās dienās. Bez viņa tas būtu bijis krietni vien grūtāk.
  • vairāk par šo visu šeit: www.http://helsus.org/

Es jau zinu, ko darīšu nākamgad (2018.gadā) 19. un 20.maijā- es noteikti būšu Helsus festivālā! Ko arī jums iesaku! :)

Foto: no personīgā un festivāla organizatoru arhīva

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru